White Stairway Consulting

Blog Business Consultancy

images (13)

Ook als MKB-er CRM op een succesvolle manier implementeren?

Door Ronald Jansen, Project Manager/ Pre Sales Consultant Digital (incl. CRM)

Veel mensen associëren CRM alleen met een tool. CRM heeft echter meer betekenissen. U kunt CRM ook zien als een strategie, proces of zelfs een afdeling. Welke betekenis u dan ook aan CRM geeft. CRM staat in ieder geval voor Customer Relationship Management.

Met andere woorden:  de relatie met de klant staat echter altijd centraal, welke definitie u dan ook gebruikt!! Doordat u uw klant in uw CRM strategie elk opzicht centraal stelt kun je meer geld verdienen. In tegenstelling tot de situatie dat u uw product centraal stelt.

Implementatie van CRM is niet altijd gemakkelijk. Een succesvolle implementatie word gekenmerkt door een goede strategie. Het bepalen van een goede strategie is afhankelijk van een juiste visie op de markt en de missie die u samen met ons kunt definiëren.

Een kenmerk van veranderingen is dat het weerstand bij uw bedrijf kan veroorzaken (bijvoorbeeld door onzekerheid, angst). Hetzelfde geldt ook op CRM vlak. Het op een goede manier omgaan met deze weerstand bepaalt in grote mate hoe succesvol uw implementatie zal zijn.

Daarom geven Benno Pieters en Ronald Jansen, beiden experts op het gebied van CRM een  interactieve workshop voor het MKB.  Een workshop waarin u leert hoe u een succesvolle CRM strategie kunt ontwikkelen en implementeren.

Bij uw implementatie kan ook een CRM tool behoren. Daarom zullen zij tijdens de workshop ook een eenvoudige en bewezen succesvolle tool, OnePage CRM, demonstreren. Een tool die met name geschikt is voor het MKB. Een tool die gemakkelijk in gebruik is, met name door de beperkte hoeveelheid van klantgegevens die de tool vraagt.

Na de workshop is er een gelegenheid tot een drankje en een hapje waarbij u met veel plezier kunt netwerken. Met mede MKB-ers kunt u dan praten over hoe u een CRM strategie het beste kan ontwikkelen en implementeren. Gezelligheid en wederzijdse interesse zal voorop staan.

De workshop wordt gehouden op een nader te bepalen locatie in Amsterdam.

Schrijf je nu in!

One thought on “Blog Business Consultancy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *